recipe follows further down in english
200 γρ άσπρη ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο ή λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
(άμα υπάρχει καλύτερη λέξη στα ελληνικά πέστε μου κι εμένα)
Ανακατέψτε τα σε ένα μεγαλούτσικο μπωλ, να ποτιστεί η ζάχαρη καλά με το λάδι.
Αν θέλετε να αρωματίσετε το απολεπιστικό σας, προσθέστε δέκα σταγόνες από το αγαπημένο ή τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια -πειραματιστείτε με λεβάντα, υλάνγκ υλάνγκ, λεμόνι, περγαμόντο....
Βάλτε το μείγμα σας τώρα σε ένα δοχείο που κλείνει καλά. Καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε έξι μήνες.
Πώς να κάνετε απολέπιση:
Καταρχήν, κάνουμε κυκλικές κινήσεις χωρίς να ασκούμε πίεση στο δέρμα μας. Η ζάχαρη είναι απολεπιστική από μόνη της, δεν χρειάζεται να γδαρθούμε.
Σε βρεγμένο δέρμα, αρχίστε από τους αστραγάλους (αφήνουμε τις πατούσες για το τέλος για να μη γλιστρήσουμε στο μπάνιο) προς τη μέση και μέχρι το ύψος της καρδιάς. Συνεχίστε από τις παλάμες σας προς τους ώμους και προς την καρδιά. Για το στήθος κάνουμε "οχτάρια" αποφεύγοντας τις θηλές. Αυτή η τεχνική λέγεται πως τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Ξεβγάλετε και σκουπιστείτε απαλά, ώστε να αφήσετε το λάδι στο δέρμα σας. Δεν χρειάζεται να βάλετε κρέμα σώματος, το λάδι έχει κάνει το δέρμα σας βελούδινο.
Μην χρησιμοποιείτε το απολεπιστικό παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα!
-----------------------------------
200 gr white crystal sugar
100ml grapeseed oil or sunflower oil
Mix well in a adequately big bowl.
If you wish to perfume your scrub, you can add 10 drops of your favourite essential oil(s) for example levander, ylang ylang, lemon...
Store in an open neck box or bottle with a tight lid.
How to use:
Beginning with the feet, work the scrub up to your chest in circular movements without adding extra pressure (the sugar is exfoliating enough as is). Continue with your hands to your shoulders and towards the heart. This boosts blood circulation. Rinse and pat dry. You do not need a body lotion after this as the oil is softening your skin.
Do not use more often than once a week.
Enjoy!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment