- 50 ml αποσταγμένο νερό
- 30ml αλκόολ
- 10ml λάδι jojoba
- 5ml γλυκερίνη φυτική
- 5ml συμπύκνωμα αλόε βέρα
- 5ml βούτυρο καριτέ (λεγόμενο και Sheabutter)
- 7ml αραβόσιτο (maizena)
- 3ml άργιλο ροζ
- 1-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι (μπλε)
- 3 σταγόνες άλλα αιθέρια έλαια π.χ. σανταλόξυλο για άρωμα, αν θέλουμε
Σύνεργα
- δυο βαζάκια μαρμελάδας μικρά και μια μια μικρή κατσαρολίτσα που θα χρησιμοποιήσουμε ως μπαιν μαρί, ή ειδικά γυάλινα δοχεία που τοποθετούνται κατευθείαν πάνω στο μάτι.
- μπουκαλάκι γυάλινο σκούρο που θα βάλουμε τη λοσιόν.
- Αποστειρώνουμε τα σύνεργα σε βραστό νερό και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα.
- Βράζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το αποσταγμένο νερό σε ειδικό γυάλινο σκεύος ή σε βαζάκι μαρμελάδας που έχουμε τοποθετήσει σε μπαιν μαρί. Μόλις κρυώσει το νερό -γύρω στους 50 βαθμούς- ρίχνουμε τη γλυκερίνη και την αλόη και τα ανακατεύουμε.
- Θερμαίνουμε ελαφρά το λάδι jojoba σε μπαιν μαρί και λιώνουμε μέσα του το βούτυρο karité, προσέχοντας να μην ξεπεράσει το μείγμα τους 40 βαθμούς.
- Ρίχνουμε το μείγμα του νερού--> στο μείγμα των λαδιών και ανακατεύουμε δυνατά με ένα χτυπητήρι χεριού για φραπέ ή αυτό που κάνει αφρό στο γάλα, 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Είναι σημαντικό το νερό και το λάδι να έχουν περίπου την ίδια θερμοκρασία -40 βαθμούς.
- Προσθέτουμε το αλκοόλ, την άργιλο και τον αραβόσιτο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια όταν το μείγμα φτάσει σε θερμοκρασία σώματος. Αφήνουμε τη λοσιόν (αν θέλουμε την βάζουμε στο ψυγείο ή μεσα σε κρύο νερό).
- Βάζουμε τη λοσιόν σε μπουκαλάκι γυάλινο σκούρο, και κάθε φορά πριν την χρησιμοποιήσουμε την ανακατεύουμε.
2 comments:
Αυτό το after shave πρέπει να είναι καλό για οποιαδήποτε επιδερμίδα. Θα το δοκιμάσω και εγώ για το στεφάνι, μόλις τελειώσει αυτό που του έχω κάνει. Τι εννοείς με το συμπύκνωμα αλόης; (τζελ, χυμό;)Kαι μια απορία : ενοποιούνται το νερό με τα λάδια χωρίς κερί ή emulsifing wax ή κάτι άλλο;
όχι δεν ενοποιούνται. γι αυτό πρέπει να το ανακινείς καλά πριν την χρήση. την επόμενη φορά θέλω να δοκιμάσω με λίγο κερί να δω αν τα καταφέρω. Εκτός αυτού τα ενώνω σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 40 βαθμούς, αντί στους συνηθισμένους 70...
Post a Comment